Wegwijzer voor nieuwe studenten

Welkom bij het VRG!

Het VRG gidst je graag doorheen je studentenperiode. We reiken diverse tools aan die handig zijn tijdens je rechtenstudies, maar we zijn er evengoed om je van het studentenleven te laten proeven.

Raadpleeg hier ons infoblad. We maken je onder meer wegwijs op de campus, geven je praktische info over cursusmateriaal, … en stellen natuurlijk graag het VRG aan je voor!

Wegwijzer voor nieuwe studenten

Wat kan je verwachten van het VRG?

  • Bij onze cursusdienst kan je terecht voor de aankoop van boeken. VRG-leden krijgen een korting!
  • Wie studentenvereniging zegt, zegt doop! Laat je dopen en maak je studentenjaren onvergetelijk. 
  • We organiseren allerlei toffe, maar ook leerrijke activiteiten. Cultuur, pleitwedstrijden, sport, … het programma is enorm gevarieerd. 
  • Gezellig samen een pintje pakken? Elke woensdagavond is er een clubavond in ons petercafé ‘De Coulissen’. 
  • Het praesidium bestaat uit studenten die de volledige werking van het VRG in goede banen leiden met elk hun eigen taak. Van studenten, voor studenten! 

De faculteit

Zoals het Latijnse opschrift op de aula in de Voldersstraat duidelijk maakt, werd de Gentse universiteit opgericht onder Willem I, koning van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. In oktober 1817 openden vier faculteiten de deuren: Geneeskunde, Letteren en Wijsbegeerte, Wetenschappen en Rechtsgeleerdheid. De eerste jaren werd er in het Latijn gedoceerd. Oorspronkelijk was dat, wat het rechtsonderwijs betreft, in de gebouwen van het voormalige Baudelooklooster aan de Ottogracht….

Nieuwe studenten