VRG praesidium

Alle activiteiten en diensten die het VRG organiseert, komen tot stand door de inzet en het werk van velen. Ons praesidium is een toffe mix van jonge studenten en ervaren rotten die van elk academiejaar een onvergetelijke ervaring willen maken.

Praesidium - 2020/2021

Praeses

Winter Vanherreweghe

De Praeses en Vice-Praeses zijn de eindverantwoordelijken van alle VRG-activiteiten. Als boegbeelden van onze kring streven zij naar goede contacten met de faculteit en andere kringen. Hun ambitie? Een hechte en sterke vereniging vormen. 

Contact: praeses@vrg-gent.be

Vice

Nicolas De Groo

De Praeses en Vice-Praeses zijn de eindverantwoordelijken van alle VRG-activiteiten. Als boegbeelden van onze kring streven zij naar goede contacten met de faculteit en andere kringen. Hun ambitie? Een hechte en sterke vereniging vormen.

Contact: vice@vrg-gent.be

Ab Actis

Becky Kleinbart

Zoals jullie misschien wel weten, is het huidige VRG een feitelijke vereniging. Mijn voornaamste taak bestaat erin te onderzoeken (samen met onze sponsors en PR-extern) of deze rechtsvorm nog steeds de beste is om onze activiteiten te organiseren. Indien dit niet zo is, zal ik de overgang naar een andere rechtsvorm mee in goede banen leiden. Daarnaast zal ik ook een handje toesteken in de administratie van het praesidium.

Contact: abactis@vrg-gent.be

Penning

Florence Van den Storme,  Alex Heyndrickx

Show us the money! Als penning bewaren wij de schatkist van het VRG Gent. Inkomsten en uitgaven, toekennen van budgetten, het betalen van facturen, ... Alles passeert langs ons om het VRG financieel gezond te houden.

Contact: penning@vrg-gent.be

Cursus

Amira El Yaghmouri,  Julie Deceuninck,  Jonathan Joris,  Nelle Debouck

Cursus staat paraat om de handboeken en codices te verdelen en vragen te beantwoorden met betrekking tot het cursusmateriaal. Met andere woorden: wij zorgen ervoor dat jullie zich gewapend met handboek en codex door de examens kunnen slaan.

Contact: cursus@vrg-gent.be

Media

Noa Van Hoey

Een van de taken van media is het onderhouden van de website. Ook de Facebookpagina verzorgen door o.m. de banners van alle evenementen te maken, hoort daarbij.

Contact: vh.noa@hotmail.com

Studie

Liza Leonova,  Michiel Van Lysebettens,  Laura De Winne

Als studiepraesessen staan wij in voor de ondersteuning en begeleiding van de rechtenstudenten doorheen de opleiding. Wij zullen ons best doen jullie zowel op academisch als sociaal vlak te helpen. Ook organiseren wij het jaarlijkse eerste bachelor weekend, waar we trachten de nieuwe rechtenstudenten kennis te laten maken met elkaar en met het VRG. Ook op academisch vlak bieden we ondersteuning aan. Zo is er een peter- en meteravond waar we nieuwe rechtenstudenten koppelen met een ervaren rechtenstudent om ze wegwijs te maken in het eerste jaar. We proberen de studenten ook intellectueel te prikkelen door lezingen en debatten te organiseren. Tips & tricks is wat jullie van ons kunnen verwachten!

Contact: studie@vrg-gent.be

PR-extern

Lars Bevernaegie,  Tessa Van Nieuwenhuyse,  Lucas Van den Haute,  François Gavel

Als PR-externen zijn wij bezig met alles gerelateerd aan sponsoring, zodat er voldoende middelen zijn om activiteiten en evenementen te organiseren. Daarnaast organiseren we de jaarlijkse Jobbeurs en enkele infomomenten, waardoor studenten in contact kunnen komen met bedrijven en advocatenkantoren voor o.a. stages en vacatures. Binnen het VRG vormen wij dus de link tussen de professionele wereld en de studenten.

Contact: pr-extern@vrg-gent.be

PR-intern

Anouk Beckers,  Cato Vermassen

Zoals de naam van de functie het al zegt, verzorgen wij de publieke relaties intern. Wij staan dus in voor alle communicatie vanuit het VRG naar jullie, de rechtenstudenten, toe. Zo zorgen we bv. voor het wekelijkse Infootje, waarin informatie over de evenementen van die week staat, alsook vierjaarlijks het 't Balanske. Daarnaast voorzien we in het begin van het jaar ook het Vraagtekentje (een wegwijsboekje voor de eerste bachelors) en een agenda die je op de cursusdienst krijgt. Bovendien hebben wij ook de eer om de instagrampagina te beheren.

Contact: pr-intern@vrg-gent.be

Feest

Ines De Wulf,  Charles Deberdt,  Louise Bogaerts

Feest is verantwoordelijk voor het organiseren van de jaarlijkse openingsTD en het Galabal der Rechten.

Contact: feest@vrg-gent.be

Pleit

Mathis Monteyne

Als pleitpraeses zou ik jullie graag warm maken voor het pleidooi. Taal is tenslotte het instrument bij uitstek van de jurist. In een algemene pleitworkshop worden handige tips aangereikt en kan je je pleitkunsten bijschaven. Ervaren pleiters, maar ook zij die hun eerste stappen zetten in de arena van de rechtszaal, kunnen zich daarenboven uitleven tijdens een van de pleitwedstrijden. Toeschouwers zijn eveneens meer dan welkom. Tot in de rechtbank!

Contact: pleit@vrg-gent.be

Cultuur

Rania El Mard,  Lisa Bracke

Elk academiejaar probeert cultuur er graag voor te zorgen dat de rechtenstudent zijn/haar portie cultuur binnenkrijgt, want als we iets hebben onthouden is dat cultuur en recht elkaar dienen. Graag zouden wij jullie meenemen in de wonderen wereld der kunst, film, muziek, theater en zoveel meer. Jullie mogen tevens ook zeker rekenen op een aantal terugkerende evenementen zoals; de pokeravond, de twee jaarlijkse quizzen en de welbekende cultuurreis.

Contact: cultuur@vrg-gent.be

Sport

Nicolas Logghe,  Jolien Deven,  Pieterjan Kortele

De rechtstudenten.. “Ah zijn dat dan die boekenwurmen?” NEEN! Het is tijd om de reputatie van luie boekenwurmen van ons af te schudden en daar gaan wij jullie bij helpen!! Wij zijn drie gemotiveerde VRG’ers die jullie warm willen maken voor wat sport en activiteit doorheen jullie studententijd! Laat ons die spitbull eraf volleyballen, die Brugspaghetti’s eraf zwemmen en laat ons bovenal genieten van een teamspirit van jewelste!

Contact: sport@vrg-gent.be

Revue

Matthias Bracke,  Noor Mendonck

De functie Revue is zeer gelijkaardig aan die van Toneel, zij wisselen elkaar om het jaar af. Voor Toneel regisseren twee toneelpraesides een toneelvoorstelling. Voor acteurs en actrices schrijven en werken wij het stuk eerst helemaal uit from scratch, waarna de repetities volgen in het tweede semester. Dan kan het stuk getoond worden aan het grote publiek in theater Tinnenpot, meestal rond eind maart of begin april. In Revuejaren, zoals 2020-2021, komt daar een te gek extraatje bij: de personages zijn niemand minder dan onze eigen proffen! Met behulp van professionele maskers en make-up transformeren we de spelers in treffende gelijkenissen. Hopelijk mogen we jou volgend jaar verwelkomen bij één van onze samenkomsten, en anders verwachten wij jou in de zaal als toeschouwer van onze voorstelling.

Contact: revue@vrg-gent.be

Exchange

Merel Vandeputte

Ook de Erasmus studenten moeten hun weg in onze faculteit en de stad Gent vinden. Als exchangepraeses ben ik hiervoor verantwoordelijk. Doorheen het jaar worden verschillende activiteiten georganiseerd om hun uitwisseling aangenamer te maken. Op deze manier komen ze in contact met de Gentse student en het leven hier. Daarbij ben ik ook een aanspreekpunt voor vragen in verband met de opleiding, faculteit, enz. De jaarlijkse uitwisseling met de universiteit van Leiden wordt ook door mij verzorgt.

Contact: exchange@vrg-gent.be

Café

Amber Van Cauwenbergh

Ben je al moe door die vele lessen te volgen? Heb je het even gehad met studeren? Ik heb de oplossing! Als café zorg ik voor allerlei toffe activiteiten waarbij je je medestudent leert kennen buiten de muren van een auditorium. Denk aan een stadswandeling met misschien wel enkele ‘culinaire’ tussenstopjes, een spelletjesavond en zoveel meer! Ik doe steeds mijn best om er iets tofs van te maken!!

Doopcomité

Anouk Beckers,  Winter Vanherreweghe,  Louise Mortelé

Contact: doopcomite@gmail.com